<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11247479\x26blogName\x3d::masterpyan\x27s+hangout::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://masterpyan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://masterpyan.blogspot.com/\x26vt\x3d-5710425880063672238', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Image hosted by Photobucket.com

Saturday, April 02, 2005

Jawapan dari JAKIM

Tarikh Aduan : 15 Januari 2005

Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :
1) McDonald's
2) A&W
3) Secret Recipe

Restoran/syarikat berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :
1) Victoria Station
2) Kam Lun Tai
3) Lotus Family Restaurant

Restoran/syarikat berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM:
1) San Francisco Steakhouse
2) Chicken Rice Shop
3) Kiwi Express

Bagi minuman ringan keluaran syarikat F&N seperti Coke dan 100 Plus telah mendapat pengesahan halal JAKIM.

Bagi kuih bulan dan kuih bakul yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM adalah halal sebagai contoh yang dikeluarkan oleh syarikat KG Pastry atau Noraini's Cookies, kecuali kuih bulan keluaran Syarikat Kam Lun Tai kerana telah ditarikbalik pengesahan halalnya disebabkan berlaku perlanggaran syarat dan peraturan halal yang ditetapkan.

* Manakala Nasi Lemak Dol's keluaran Dol's Catering yg bertempat di 82b Brunswick Street, Sheffield, United Kingdom, walaupun belum mendapat pengesahan halal dari JAKIM, dijamin 100% halal. Disediakan oleh chef2 berpengalaman dan berkelulusan Universiti Al-Azhar. Untuk maklumat lanjut layari http://www.dolscatering.blogspot.com.

5 Comments:

Blogger ViZieR said...

aa..aku tgk kat kecai chicken rice shop tu ada logo halal form JAKIM and kalo tak silap ada sijil halal..cuba check out urself :angkatkening:

5:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Entah lahhh!

Apa yang JAKIM buat untuk menangani penyalahgunaan tanda logo halal tu, aku pun tak tahu nak cakap dahhh! Ini semua isu lama, tapi tak habis habis kita ni dipermainkan oleh orang lain untuk mengaut keuntungan.

Semuga dosa dosa ini tidak berpanjangan! Insya'Allah

hanafiah

7:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! » »

4:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... Prison porn Ladyboy hardcore siemens allegra lesbian small tits sex small breasts thumbnail saggy little tits Gay men web cams football questionnaires d-1 Amateur mature milf How to clean build up from kitchen cabinets Alex jordan bondage Bannerreport.com the internet advertising resource guide nice tits small girl xxx peeing small tits Peachez teen tiffany naked tiny tits 20.jpg kansas city fast cash embarrassed small boobs Buick concept cars sizzling lingerie

1:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Very nice site! Maryland lottery mege homes for sale sioux falls sd bdsm breast enlargement pills guide Smoking and quitting smoking Sex stories brady bunch Mortgage calculator+insurance+taxes+memphis Attorney malpractice litigation Anxiety disorder lexapro medicine neck pain relief buick open golf tournament Wellbutrin lx Virutal call centers in connecticut Windows automated system recovery disk boot drive download

10:50 AM  

Post a Comment

<< Home