<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11247479\x26blogName\x3d::masterpyan\x27s+hangout::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://masterpyan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://masterpyan.blogspot.com/\x26vt\x3d-5710425880063672238', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Image hosted by Photobucket.com

Thursday, January 25, 2007

LAMAN WEB INI TELAH DISITA

LAMAN WEB INI TELAH DISITA

Thursday, February 16, 2006

Kursus Penghayatan Solat

Ni ada lagi Kursus Penghayatan Solat oleh Ust. Zaharuddin. Details info:

Kursus Penghayatan Solat Sempurna
Dan Muhasabah Diri

TARIKH : 26 Mac 2006 (Ahad)

BIMBINGAN : Al-Fadhil Ust Hj Zaharuddin Hj Abd Rahman

TEMPAT : Dewan Kuliah Bawah, Masjid As-Syakirin, KLCC

MASA : 8.30 pagi – 6.30 petang

YURAN : RM 55
( merangkumi 3 kali makan minum dan kertas kerja )

UNTUK PENDAFTARAN:

Hubungi 013-2256137 , 019-285 2723 atau 017-204 3865,
atau email ke tibyan2005@gmail.com.

Ataupun bagi add e-mail korang pada aku pun boleh, nanti aku forwardkan details.

Aku dah pernah attend kursus oleh Ust. Zaharuddin ni (5 Feb itu hari), dan sememangnya amat memberi faedah dan berbaloi. I highly recommend it.. Sekurang2nya dapat keluarkan kita daripada solat secara 'ikut-ikutan' selama ni, dan memperbetulkan solat kita..

Monday, February 13, 2006

Hye Kyo dalam Kungfu Hustle 2?



Heroin cute Korea, Hye Kyo, dikatakan bakal menjadi pilihan utama Stephen Chow, untuk menggantikan Huang Shengyi sebagai heroin dalam sekuel filem Kungfu Hustle.

Song Hye Kyo nih memang dah popular di kalangan penonton Cina setelah membintangi drama bersiri popular 'Autumn in My Heart' dan jugak 'Full House'..

Thursday, January 19, 2006

I'm Back

Phew.. lama giler x jenguk sini.. itu pun ada jugak yg tetap setia lepak2 kat sini.. thanks!

Ahad depan, (5 Februari) ada kursus penghayatan solat di Auditorium, Kompleks Taman Seni Islam di Shah Alam.. sape2 yg berminat tu bleh lh pm or e-mail aku..nant aku forwardkan details.. k..

Wednesday, November 09, 2005

Ferguson Temui Formula Kalahkan Chelsea?

Adus..Chelsea kalah lagi...slps kalah kepada Real Betis dlm Champion's League.. setakat ni Chelsea dah bolos berturut2 dlm lima perlawanan terakhir..yg sebelum ni dikatakan merupakan defend terkuat dlm EPL..mcm ader somethin wrong jer..

Ramai penganalisis berpendapat Sir Alex Ferguson dh temui formula kalahkan Chelsea. Caranya: Serang melalui flank (wing) dengan pantas, cross kepada wing sebelah sana, dan selepas tu, gol! Cara ini jugalah yg digunakan oleh Real Betis dan kemudian diduplicate oleh Ferguson. Kekuatan defence Chelsea byk bergantung kepada Makalele, selaku 'holding midfielder', justeru dengan mengabaikan Makalele, maka lebih senang untuk menembusi pertahanan Chelsea. Full back yg baru dibeli iaitu Del Horno, merupakan pemain yg lebih cenderung untuk 'attack' drpd bertahan.

Erm xper lh.. baru sekali jer kalah dgn Man U.. Chelsea dh 3 kali kalahkan Man U sebelum ni..huhu..maybe Maurinho dapatkan fikirkan taktik baru selesaikan masalah ni.

Alhamdulillah

Alhamdulillah aku dh selamat smpai m'sia..sedey jer rasanya nak tinggalkan tanah suci..xper lh ada peluang bley gi lagi..nant aku citer sesikit pengalaman aku kat sana..

Sunday, October 23, 2005

Lambaian Kaabah



Sorry lah lama x berupdate blog ni.. erm insya-Allah 28/10 ni aku gi mengerjakan umrah di Makkah..dua minggu..so raye kat sana lh..k..doakn aku slmt prjalanan pergi dan pulang..

Tuesday, September 20, 2005

Differences in perfume



Korang pakai minyak wangi? Kalau korang tengok pada botol dia ada tertulis 'Eau de parfum', 'Eau de toilette' dan sebagainya... Maybe ramai yg belum tahu perbezaan dia..

* 'Perfume', juga dipanggil ekstrak atau 'extrait perfume', mengandungi 15-40% pati. Ia merupakan perfume yg paling asli dan oleh itu harganya adalah yg paling mahal.

* 'Eau de parfum', mengandungi 7-15% pati. Ini merupakan jenis yang paling popular dan banyak digunakan. Baunya tahan lama dan kebiasaannya murah sedikit daripada 'extrait perfume'.

* 'Eau de toilette', mengandungi 1-6% pati. Baunya lebih 'light' dan kurang tahan lama berbanding 'Eau de parfum'. Pada asalnya ia direka sebagai 'body splash' untuk menyegarkan bau tubuh badan di waktu pagi.

* 'Eau de cologne', adalah sama seperti 'Eau de toilette'. Cuma pada asalnya 'Eau de cologne' adalah ramuan campuran wangian segar dengan minyak citrus, yang dipopularkan oleh Napoleon.

* 'After shave', mengandungi pati yg paling sedikit berbanding dengan yg lain.

Monday, September 19, 2005

Countdown

Sori lh to all visitors..lama x berupdate..bz sket wat persiapan nk balik M'sia.. ada yg tertanya countdown yg kat atas tu..tu countdown nak balik M'sia..ada lh dlm 16 hari lagi..huhu.. tiket pun dah beli dah.. ma'as salamah Misr...

Thursday, September 08, 2005

Adab Di Dalam Masjid

Sebelum duduk tunaikan solat sunat tahiyatul masjid.

Jangan sembahyang di tempat yang boleh mengganggu orang ramai daripada
memasuki masjid seperti di muka pintu.

Jangan menggunakan masjid sebagai jalan pintas untuk menuju ke suatu
tempat.

Jangan menyimpan atau membawa sesuatu yang berbau busuk masuk ke dalam masjid.

Jika merokok atau memakan petai janganlah terus masuk ke masjid, seelok-eloknya cuci mulut dahulu dan menukar pakaian yg bersih kerana ini akan mengganggu keselesaan orang lain disebabkan oleh bau busuk si perokok.

Jangan mengambil atau membawa pulang barang kepunyaan masjid untuk kegunaan sendiri kerana segala peralatan masjid diwakaf dan ia untuk kegunaan awam.

Monday, September 05, 2005

Video Budak Kena Rasuk

Klip video pendek menunjukkan seorang pelajar perempuan di Brunei yang dirasuk.. Klik link bawah untuk download.

http://rapidshare.de/files/4595288/hantu1_0001.wmv.html

Thursday, September 01, 2005

Emosi dan kesannya

Maklumat berikut diperolehi dari Prof. Dr. Sir Mugeni Samerin salah seorang ahli lembaga pengarah Sureco yang merupakan pakar perubatan rawatan alternatif.

Kajian ini adalah hasil pemerhatian dari berbagai-bagai sumber. Emosi dan perlakuan rupa-rupanya mendatangkan kesan-kesan tertentu kepada tubuh kita.

1. Kondem Orang - Pengerasan arteri(salur darah) dan sakit tekak
2. Menganiaya - Sakit belakang
3. Menyindir - Bongkok
4. Menahan marah, memendam rasa - Sakit semua bahagian belakang
5. Menanggung masalah sendiri/orang lain - Lenguh bahagian belakang
6. Menyimpan rahsia pahit, tidak memaafkan – Kanser
7. Menyimpan sesuatu - Sembelit
8. Menyampah kepada seseorang - Batuk
9. Kerakusan kasih - Jantung dan paru-paru
10. Minda yang tiada tolak ansur - Sakit sendi
11. Memendam rasa - Sakit pinggang
12. Kekesalan - Hati (liver)
13. Ketegangan emosi - Tengkuk tegang
14. Sedih, terkejut, ketakutan, kegembiraan - Pankreas
15. Komplen - Organ seks
16. Menyimpan dendam - Gastrik

Sebagai manusia kita tak dapat lari dari mengalami satu atau semua keadaan emosi di atas. Kenali sifat-sifat tidak baik yang ada pada diri kita dan berusahalah untuk memperbaikinya dan menggantikannya dengan sifat-sifat yang terpuji.