<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11247479\x26blogName\x3d::masterpyan\x27s+hangout::\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://masterpyan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://masterpyan.blogspot.com/\x26vt\x3d-5710425880063672238', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Image hosted by Photobucket.com

Sunday, April 17, 2005

Internet2 : Internet masa hadapan?

Projek Internet2 merupakan projek usahasama antara pihak universiti, kolej, kerajaan serta syarikat korporat dlm mengkaji dan menghasilkan sambungan network kelajuan tinggi. Projek Internet2 ni diharapkan dapat membawa revolusi teknologi internet berkelajuan tinggi untuk kegunaan awam.

Sambungan Internet2 adalah jauh lebih laju drpd sambungan high-speed cable, dan boleh mencapai sehingga 655 megabits/sec. Baru-baru ni, pengkaji2 projek Internet2 ni telah berjaya menghantar data daripada Switzerland ke Tokyo pada kelajuan 7.21 gigabits sesaat - cukup laju untuk download full movie DVD dalam beberapa saat jer!! Giler ah kalau dapat donlot laju giler mcm ni... Setakat ni lebih kurang 400 org student universiti yg terbabit dlm projek ni telah disaman pihak RIAA sebab menyalahgunakan aplikasi Internet2 ni untuk mendownload bhn2 copyright...

Maklumat lanjut boleh tengok kat http://www.slyck.com/news.php?story=745

3 Comments:

Anonymous tv shows said...

Hi there masterpyan. You can search and download over 80,000,000 Movies, TV Shows, Music Videos, top Video Games and more. You'll also get FREE Movie download software, DVD Copy Software, Movie Players, CD Burning Software, and VIP technical support. Just go to tv shows to join and get started watching movies on your computer or home theater! : )

5:25 AM  
Blogger CQNVXGJG said...

Hey great blog, if you get a chance check out my website

6:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

This is very interesting site... otr tires antidepressants Argyll sweaters Girls in dresses Top sports journalism programs 52 lcd panasonic tv

8:19 AM  

Post a Comment

<< Home